• Voor wie

Voor wie?

Mijn boek, begeleiding en workshops zijn iets voor jou als je graag meer innerlijke rust wilt voelen, meer levensvreugde en meer liefde voor jezelf, je medemens en het leven. Én als je bereid bent om daar zelf iets voor te doen.

We hebben allemaal wel delen in onszelf waar we ons niet helemaal bewust van zijn. Dit zijn onze beschermlagen. Vanaf onze kindertijd hebben we die om ons heen opgebouwd om ons te beschermen tegen de buitenwereld. Als je gaat beseffen dat je gewoon de persoon mag zijn die er onder je beschermlagen zit, kun je ze gaan loslaten. Als je gaat luisteren naar wie je diep van binnen bent en daarmee andere keuzes in je leven gaat maken, kom je in een proces van steeds meer die unieke persoon worden die jij werkelijk bent, met je eigen unieke kwaliteiten. Je zult dan steeds minder klachten gaan ervaren en meer innerlijke rust en levensvreugde.  

Goede en slechte eigenschappen bestaan niet, alleen prettige en minder prettige beschermlagen.

Om het proces van worden wie je bent te ondersteunen heb ik het boek Ik luister geschreven en geef ik kortdurende begeleiding en workshops.
In het boek leg ik uit waarom iedereen goed is zoals hij is en hoe je dat kunt gaan ervaren door je klachten, gedrag en innerlijke wereld als een spiegel te zien voor wie jij nu bent, inclusief beschermlagen. Toch zal het soms lastig zijn om je eigen blinde vlekken te doorzien. Dan kun je bij mij terecht voor een kortdurende begeleiding.
Mijn workshops zijn erop gericht om daadwerkelijk te erváren dat je goed bent zoals je bent. Tijdens de avondworkshop leer ik je de makkelijkste manier om bij dit gevoel te komen: meditatie. Tijdens de tweedaagse workshop leer je dit gevoel te bereiken in interactie met andere mensen. Ik creëer daarbij een veilige omgeving waarin je kunt oefenen in het 'jezelf zijn', inclusief al je gevoelens, emoties en oordelen. 

Ik ben gespecialiseerd in langdurige/chronische pijnklachten.

Al het bovenstaande neemt niet weg dat je voor elke klacht of aandoening de naar jouw oordeel passende maatregelen moet nemen zoals medicijnen, een operatie, hulp van een specialist op het betreffende vlak of een alternatieve geneeswijze. Mijn boek, begeleiding en workshops gaan niet over wat je wel of niet moet doen op dat vlak. Ik heb het alleen over de onderliggende oorzaken en wat je dáármee kunt doen.

CHRONISCHE PIJNKLACHTEN

Chronische pijnklachten kunnen alleen volledig herstellen als ook de dieperliggende oorzaak ervan wordt aangepakt.

Tijdens een kortdurende begeleiding help ik je bij het begrijpen van de boodschap van je lichaam. Deze boodschap heeft te maken met onverwerkte emoties uit het verleden of met patronen waar je in zit en waar je jezelf tekort mee doet. Als je je hier bewust van wordt, zul je andere keuzes in je leven gaan maken en dan zal de pijn verdwijnen.

In eerste instantie gaan we tijdens de begeleiding op zoek naar de boodschap van de pijn. Vervolgens begeleid ik je in hoe je deze boodschap kunt toepassen in je dagelijkse leven. Het totaal is een kortdurende begeleiding van meestal 3 keer. Door de kennis en het inzicht wat je in jezelf krijgt, leer je vooral wat je zélf kunt doen.

VOORBEELDEN VAN CHRONISCHE PIJNKLACHTEN

• hoofdpijn (ook migraine)
• nekklachten; zoals pijn door verhoogde spierspanning, artrose, hernia en whiplash
• RSI
• schouderklachten; zoals frozen shoulder, bursitis en peesontstekingen
• elleboogklachten; zoals tenniselleboog en golferselleboog
• pols en handklachten; zoals Carpaal Tunnel Syndroom en De Quervain
• rugklachten; zoals bij ischias, piriformissyndroom, bekkeninstabiliteit, hernia, stenose, spondylolisthesis en artrose
• soccydynia (pijn stuitbeen)
• heup/liesklachten; zoals bij artrose, tendinitis en bursitis
• knieklachten; zoals jumpersknee, runnersknee, meniscusklachten, scheur in meniscus, patellaklachten, artrose
• onderbeen/enkel/voetklachten; zoals shin splint, achillespeesontsteking, plantaire fasciitis, hielspoor
• fibromyalgie
• steeds terugkerende pijnklachten
• klachten waarbij de pijn steeds van plaats verandert.