• Karin Header

Voorstellen

Mijn naam is Karin van Gerner. In 2004 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond. Daarna heb ik 10 jaar als fysiotherapeut gewerkt bij 2 particuliere praktijken. Daar ervoer ik dat er met de gebruikelijke fysiotherapeutische behandelmethodes geen duurzaam herstel kan worden behaald bij chronische pijnklachten. Daarnaast viel het mij op dat pijnklachten vaak niet overeenkomen met de lichamelijke afwijkingen die op röntgenfoto of MRI worden gevonden (ondanks dat deze afwijkingen door artsen en specialisten meestal als oorzaak van de klachten worden gezien).

Toen ik een boek las van professor John E. Sarno (The Divided Mind) zag ik mijn ervaringen bevestigd. Hij verklaart dat chronische pijnklachten worden veroorzaakt door onverwerkte emoties uit de kindertijd. Omdat ik deze vernieuwende denkwijze wou gaan toepassen in mijn werk, ben ik in december 2013 begonnen met mijn eigen praktijk. Daarna kwam ik het werk tegen van Georgie Oldfield. Zij is fysiotherapeut en oprichter van SIRPA (Stress Illness Recovery Practitioners Association) in Engeland en heeft het concept van John Sarno verder uitgewerkt. Bij haar heb ik in september 2014 de SIRPA Practitioner Training Course gevolgd. Met deze cursus heb ik mijn kennis over de oorzaken van chronische en onverklaarbare acute pijn verdiept en kwam ik op de hoogte van wetenschappelijk onderzoek die mijn werkwijze ondersteunt.

Naast mijn werk in de fysiotherapie heb ik veel interesse gehad in de Ayurveda, een holistische geneeswijze uit India. Van 2007 t/m 2009 en in 2013 en 2014 heb ik hier verschillende cursussen in gevolgd bij het EISRA in Den Haag en het AAS in Hoenderloo.

Na de cursus van SIRPA was ik erg geïnteresseerd in emoties, in hoe je ermee om kunt gaan en wat het gevolg daarvan is. O.a. om dit te kunnen onderzoeken, heb ik in 2015, 2016 en 2017 meerdere workshops gevolgd in het open en eerlijk uiten van wat er in je speelt (in Amsterdam, Duitsland, Finland en Engeland, Radical Honesty).

Uit mijn kennis en ervaring in de reguliere fysiotherapie, de grondbeginselen van de Ayurveda, de theorieën van John Sarno en Georgie Oldfield, vele boeken over oude (en nieuwe) wijsheden, de workshops die ik heb gevolgd en mijn ervaringen met het toepassen hiervan in mijn leven, heb ik mijn eigen theorie ontwikkeld over hoe het leven je spiegelt. Op deze kennis zijn mijn begeleiding en mijn workshops gebaseerd. In mijn boek Ik luister beschrijf ik deze theorie en hoe je dit in je leven kunt toepassen. 

Het is mijn passie om mensen te leren hoe ze meer kunnen gaan Leven naar de mooie, unieke persoon die ze zijn.