Staging en Anticiperen in animaties

Anticiperen helpt om de kijker voor te bereiden op wat er gaat gebeuren. Wanneer toegepast, heeft het het effect dat de actie van het object realistischer wordt.

Bedenk hoe het eruit zou zien als je in de lucht zou springen zonder je knieën te buigen, of misschien een bal zou gooien zonder eerst je arm terug te trekken. Het zou heel onnatuurlijk lijken (het is misschien niet eens mogelijk om te springen zonder je knieën te buigen!). Op dezelfde manier zal het animeren van bewegingen zonder een zweem van anticipatie uw beweging ook onhandig, oud en levenloos doen lijken.

Staging in animatie lijkt veel op compositie in artwork. Wat we daarmee bedoelen, is dat je beweging moet gebruiken om het oog van de kijker te leiden en de aandacht te vestigen op wat belangrijk is in de scène. Houd de focus op wat belangrijk is in de scène en beperk de beweging van al het andere dat niet belangrijk is tot een minimum.

animatle laten maken